Kent u de waarde van uw afval ?

Als u de waarde van afval kent, ziet u potentiële besparingen en winsten voor uw bedrijf. Uw afval heeft niet alleen een impact op het milieu, maar biedt ook een kans om waarde te creëren. We leggen het uit.

Uw afval hergebruiken en besparen

Hergebruik van afval wordt gedefinieerd als “recyclage of elke andere actie die van afval herbruikbare materialen of energie wil maken”. Als u gerecupereerd afval hergebruikt, kent u er een nieuwe waarde aan toe. Op die manier kan u kosten besparen en draagt u meer zorg voor het milieu.

Belmans Recycling - Services - Valorisation Recyclage

Hoe maakt afvalbeheer kostenbesparingen mogelijk?

Belmans Recycling - Services - Valorisation Pneus

Naast die ecologische aspecten laat de recyclage van afval toe om waarde te creëren op verschillende niveaus:

  • 1. U vermindert uw kosten voor afvalbeheer
  • 2. U vermindert de aankoopkosten voor grondstoffen
  • 3. U bekomt een concurrentievoordeel

1. U vermindert uw kosten voor afvalbeheer

De inzamelings- en verwerkingskosten voor afval kunnen waarde voor uw bedrijf creëren. Afval dat wordt verwerkt met het oog op hergebruik als grondstof, zal immers een opbrengst voor uw bedrijf genereren. De overnameprijzen voor materialen (papier, karton, plastic, metalen, schroot …) volgen publieke koersen die elke dag of elke maand wisselen.

 

Door afval als energiebron te gebruiken, kan u dan weer besparen op de uitgaven voor brandstoffen als uw bedrijf de energie zelf verbruikt, of omzet voor uw bedrijf genereren als u het materiaal verkoopt.

Belmans Recycling - Services - Ferrailles

2. U vermindert de aankoopkosten voor grondstoffen

Belmans Recycling - Materiaux - Déchets Industriels

Vertegenwoordigt de aankoop van grondstoffen een groot deel van uw kosten? Dan kan u fors besparen op die post. Ter vergelijking: de kostprijs van grondstoffen is goed voor 40 tot 60% van de productiekosten van industriële ondernemingen in Europa. Wanneer u uw afval opnieuw als materiaal inzet, bespaart u dus een mooie som in de productie en de aankoop van grondstoffen.

3. U bekomt een concurrentievoordeel

Behalve de waardecreatie in strikte zin laat uw duurzame afvalbeheer aan uw bedrijf toe om zich van de concurrentie te onderscheiden en goodwill bij uw klanten te creëren. Volgens een peiling van de Europese Commissie uit 2017 vindt 95% van de Belgen het belangrijk om het milieu te beschermen en is 88% bereid om effectief in actie te komen. De trend om ‘beter te consumeren’ spoort consumenten dus aan om vaker te kiezen voor bedrijven die duurzaam ondernemen. Als u kan uitpakken met uw verantwoorde afvalbeheer vormt dat ongetwijfeld een troef.

 

Ontdek hoe u met uw afvalbeheer kosten bespaart en nieuwe klanten lokt.

Belmans Recycling - Services - Valorisation Végétaux
Scroll naar top