Milieuvoordelen van professionele recyclage

De recyclage van uw afval heeft vele voordelen, voor uw bedrijf en het milieu. Volg de vele Belgische bedrijven die een mvo-beleid hebben aangenomen en verwerk uw afval op een verantwoorde manier. Bij Belmans Recycling staan we voor u klaar om u te begeleiden.

Transformeer uw bedrijf in een milieubewuste speler

Wordt uw bedrijf ook geconfronteerd met steeds strengere regelgeving met betrekking tot afval? Beschouw het huidige beleid als een kans om uw bedrijf duurzamer en rendabeler te maken. Door uw afval op een verantwoorde manier te beheren, gebruikt u uw middelen efficiënter, bespaart u transportkosten en helpt u het milieu. Een mvo-strategie betekent dan ook een meerwaarde voor uw bedrijf.

Recyclage: uw bijdrage aan het milieu

 

Wat als u nu eens voor de grondstoffen van morgen zorgde? Er wordt constant vooruitgang geboekt in het hergebruik van afval en de ontwikkeling van een circulaire economie. Bij Belmans Recycling zijn we op de hoogte van die laatste innovaties en delen we die kennis graag met u. We gaan samen met u op zoek naar de ideale oplossing om de milieuprestaties van uw bedrijf te verbeteren. Want recyclage biedt tal van milieuvoordelen:

1. U verspilt minder grondstoffen

Nu de natuurlijke rijkdommen langzaam uitgeput raken, moeten we veel zorgvuldiger met grondstoffen omgaan.

2. U verbruikt minder energie

Door te recycleren, verlaagt u uw energieverbruik. Recyclage is veel vriendelijker voor het milieu dan de ontginning van nieuwe grondstoffen.

3. U stoot minder broeikasgassen uit

Door afval te recycleren, vermijdt u dat schadelijke stoffen worden uitgestoten.

4. U stoot minder CO2 uit

Dankzij de recyclage van afval wordt minder CO2 uitgestoten en verbetert de luchtkwaliteit.

 

In het algemeen laat de recyclage van afval toe om de impact van de mens op zijn omgeving te verkleinen. Op die manier gaat recyclage de klimaatopwarming tegen op een schaal die veel groter is dan die van huishoudens.

 

Draag uw steentje bij aan een beter milieu. Vraag vrijblijvend ons advies.

Scroll naar top